Bemutatkozás

Facebookról érdekességek. Mindenféle, ami benne van, ami körülötte történik, amit a felhasználókat érdekli, minden aminek köze van hozzá.

Facebook alkalmazások

2010.08.03. 10:46 - ta_blogok

Címkék: tartalom játék üzlet laptop siker facebook hp adatok nyeremény felhasználó nyereményjáték csalók vivienne tam farmville mafia wars pofakönyv zynga

Aki egy napnál többet foglalkozott a Facebook fiókjával és kettőnél több ismerőse van, észrevette az alkalmazásokat. Ezek olyan Facebook vagy harmadik fél által készített programok, amiket a saját fiókunkhoz tudunk hozzárendelni. Aztán amikor használjuk, előszeretettel adják ezt hírül mindenkinek akit ismerősként megjelöltünk. Vannak köztük semmire sem jó próbálkozások, mindennapi eszközök vagy akár olyanok amikkel számítógépet nyerhetünk. Ezekről röviden lapozás után

A legismertebbek és legelterjedtebbek az alkalmazások közül a játékok. A játékok ebben az esetben viszonylag egyszerű programok, amik pont a könnyen kezelhetőségük és átláthatóságuk miatt olyan nagy sikerűek. Már korábban is írtam a FarmVille, Mafia Wars és Poker játékokról, az elsőt havonta több mint 61 millióan játsszák - ez egyben a Facebook leginkább használt alkalmazása. Aki már unja a Flash játékokat felvonultató honlapokat és szívesen kipróbálná magát egy-egy újabb kihívásban az ismerősei ellen válogasson kedvére itt. Számomra érdekes a Facebook tíz legjátszottabb játék listája: az első hét helyet a Zynga alkalmazásai vannak.

A másik nagy csoport - amiről állandó jelleggel kapunk értesítést a kedves ismerőseinktől - a napi mit-tudom-én-micsodák. Ide azokat az alkalmazásokat sorolom, amikre valamiért valaki naponta kíváncsi: napi horoszkóp, napi szerencse faktor, napi jó csaj, napi Al Bundy vagy napi motivációs idézet. Nemcsak mi magunk láthatjuk ezeket a remek mutatókat, gondolatokat vagy képeket, de minden ismerősünk is. Én ezeket nagy buzgón tiltom le a profilomban - mivel szerintem kimerítik a Wall-Spam fogalmát, azaz kéretlen információval halmozzák el azt a kommunikációs csatornát.

Aztán vannak a cégek által fejlesztett nyereményjátékok. Ezekről érdemes egy-két szóval többet is ejteni mivel virtuális élmények helyett általában kézzelfogható ajándékokat, nyereményeket vagy élményeket kínálnak. Ezeket általában jobb oldali hasábban reklámozzák a cégek ezért megtalálásuk jóval egyszerűbb, mint a többi alkalmazásé. Általában valamilyen egyszerű játékkal nyerhetünk mindenféle jópofa dolgot. Ezek közül most találtam erre - a még nem nagyon ismert játékra - ahol még egész jók lehetnek a nyerési lehetőségeink: HP által nyerhetünk egy laptop számítógépet, pár szó beírásával - és persze az ilyenkor szokásos HP Magyarország oldal"Tetszésével". A játék maga roppant egyszerű: kattintsunk "tetszik"-et a HP oldalára, majd egy keresztrejtvénybe írjunk be egy-egy szót a következő nyolc héten keresztül. Nyolc egér és egy laptop talál gazdára. Remek! Én már játszom :)

Van még rengeteg alkalmazás és Facebook egyik legnagyobb hibája - szerintem - ezeknek a rendezetlensége. Felhasználó legyen a székében, akinek van türelme átbogarásznia az összeset nem tudva mi az, amit keres. Szerintem nehézkes olyan alkalmazásokat találni amit nem ismerek és jók lehetnek. Azért hadd osszak meg itt három kevésbé ismert, bár igen érdekes alkalmazást: Facebook piac (adás-vétel), Facebook üzenetek azonnali kitevése Twitterre és Quiz Monster amivel kérdőíveket készíthetünk... ha valamiért azt hinnénk nincs belőlük még elég.

A bejegyzés trackback címe:

https://facebook.blog.hu/api/trackback/id/tr882195151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása