Bemutatkozás

Facebookról érdekességek. Mindenféle, ami benne van, ami körülötte történik, amit a felhasználókat érdekli, minden aminek köze van hozzá.

Facebook részvények hamarosan kaphatóak?

2009.12.06. 12:00 - ta_blogok

Címkék: siker facebook részvények pofakönyv zukerberg

Gondoltál már valaha arra, hogy milyen jó lenne egy feltörekvő vállalkozás résztulajdonosa lenni? Méghozzá egy olyan vállalkozásáé, amiben te is résztveszel, mint építője? Ez hamarosan megtörténhet, ha a spekulációk igazak és Facebook nyilvános részvényeket bocsájt ki.

« Vissza

Nagyon érdekes csoportosítás folyik éppen a Facebook tulajdonhányadai házatáján. A részvényeket két részre osztják, A és B típusúakra. a B-típusú részvényeket a jelenlegi tulajdonosok birtokolják és egy B részvény értéke tízszerese egy A részvénynek. Ez igen csak hasonlít a 2004-es Goolge részvény osztásra, mielőtt a cég kilépett a részvénypiacra. Mit is jelent ez? Annyit, hogy ha jelenlegi tulajdonosi kör elkezdi valamiért a részvényeket ilyen módon csoportosítani, valamint csak az egyik fajtából tart magánál, akkor mire kellenek az A típusúak, ha nem arra, hogy ezekkel lépjen ki a nyilvános részvénypiacra? Azért pedig, hogy senkisem kapjon vérszemet és próbálja megszerezni a többségi szavazati jogot a testületben, tized annyit érnek, mint a mostani tulajdonosok részvényei. Még azt is meg merem kockáztatni, hogy legfeljebb 40%-os részesedés lesz összesen az A részvények összérétke.

A 25 éves alapító és jelenleg is elnök Mark Zuckerberg mellett további nagy részvényesek a további alapítók Dustin Moskovitz és Sean Parker, a befektető Peter Thiel és a befektető cég Accel Partners.

A portál képviselője Larry Yu tagadta New York Times-nak, hogy a részvények felosztása a piacra lépés előjele lenne a közeljövőben. Lehet. Én mégis tartalékolok néhány Dollárt, hogy hátha mégis csak.

« Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://facebook.blog.hu/api/trackback/id/tr391572394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása