Bemutatkozás

Facebookról érdekességek. Mindenféle, ami benne van, ami körülötte történik, amit a felhasználókat érdekli, minden aminek köze van hozzá.

A Facebook biztonsági program valójában vírus.

2009.12.08. 12:00 - ta_blogok

Címkék: vírus facebook levél csaló zeus melléklet bredolab pofakönyv

Facebook nevében két kártékony programot küldenek jelenleg szét az interneten. SPAM levelezést médium ként használók két olyan levelet küldenek, amik állításuk szerint növeli a személyes adataink biztonságát Facebookon. Pedig nem, épp fordítva. Minden számunkra kényes adatot ellopnak a fejlesztőjüknek.

« Vissza

Aki megkapja a levelet annak javasolják, hogy telepítsen a gépére egy olyan programot, ami javítja a szociálishálózat használatának biztonságát. Alternatívaként azt állítják, hogy a felhasználó Facebook jelszava meg lett változtatva és az új jelszó a levél mellékletébenben van. A program és a melléklet is kártékony alkalmazást tartalmaz. Az egyiket Zeus-nak, a másikat Bredolab-nak hívják.

Bredolab egy kártékony-letöltő alkalmazás. Annyit tesz, hogy további kártevőket tölt le és telepít a megfertőzött gépre. Többekközött Bredolab-ot Zeus terjesztésére is alkalmazzák. Amennyiben a gépünkön nem fut tűzfal, akkor védtelenek vagyunk az ilyen letöltő alkalmazással szemben.

Zeus egy adatokat lopó kártevő alkalmazás, ami le tudja menteni a billentyűzet beviteleit, azaz megjegyzi, milyen billentyűket nyomtunk, milyen sorrendben. Mentés után az adatokat továbbítja interneten keresztül a netbűnözőknek, akik így hozzájutnak például bankazonosítókhoz, kártyaszámokhoz és jelszavakhoz. Zeust Zbot és wsnpoem néven is ismerik.

Zeust e-maileken keresztül is terjesztették már, amikor is ajánlották a címzettnek, hogy frissítse Outlook levelezőprogramját.

Javaslom mindenkinek, hogy minden Facebook kiegészítő alkalmazást csak a Facebook-on keresztül töltsön le, miután megbizonyosodott annak "ártatlanságáról". Outlook és egyéb Microsoft frissítéseket pedig csak microsoft.update oldalról töltsünk - és általában frissítéseket csak a hivatalos forgalmazó / készítő oldaláról szedjünk le.

« Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://facebook.blog.hu/api/trackback/id/tr741572481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wallstreetbull 2010.01.27. 17:09:45

Nem vágom talán a blog írói tudják-e a választ arra, hogy valóban lehetséges a facebookon az adatlapodat megtekintő emberek megjelenítése bizonyos oldalakhoz csatlakozás által és követve az ott lévő utasításokat? A választ kösz ha ezt egyáltalán olvassa valaki.
süti beállítások módosítása