Bemutatkozás

Facebookról érdekességek. Mindenféle, ami benne van, ami körülötte történik, amit a felhasználókat érdekli, minden aminek köze van hozzá.

Tinik a Facebook-on üzletelnek, akár kábítószerrel

2010.05.12. 16:33 - ta_blogok

Címkék: tartalom gyerek drog kábítószer szülő facebook gyermek beállítások felhasználó magánszféra hasis pofakönyv

A finn rendőrség lecsapott egy harminc fiatalt egyesítő csoportra, akik Facebook-on keresztül űzték kábítószeres kereskedésüket. A letartóztatottak közül öten nagykorúak, a többiek 14-17 évesek. Főleg kábítószerrel ismerkedőkről van szó és nagyrészt hasis terjesztésre használták a hálózatot. A könnyű drog mellett gyógyszereket is árultak.

A főkolompos egy 1991-es születésű férfi, akitől vásárolták a drogot. A hálózathoz csatlakoztak kisebb, alkalmi dílerek is - de főleg a tizenkilenc éves férfi terjesztette az árút.

Szülőknek egy figyelmeztetés ez - a fiataloknak már nem kell sötét utcákon kóborolniuk valamint kétes sikátorokban lebonyolítaniuk az adás-vételeket, amikor az otthoni számítógépükön keresztül is meg tudnak egyezni egy szállítás körülményeiről.

Persze ez jól hangzik amikor bármilyen legális dolog vásárlásáról esik szó: "milyen jó, hogy már nem kell kimozdulnunk otthonról jegyet, telefont, tévét venni". De mit szóljunk amikor törvényileg tiltott avagy/és ártó eszközöket is egyre könnyebb így beszerezni? Jó dolog az internet, de jobban is kell odafigyelnünk. Nem feltétlenül rossz ha olykor-olykor ránézünk a gyermekünk online-szokásaira: jobb odafigyelni, kit is vesz fel a gyermek barátjának. Régen ha otthon volt a gyerek nem eshetett kísértésbe, nem tudták megtalálni a "rossz barátok"; az internet ezt is lakásunkba hozhatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://facebook.blog.hu/api/trackback/id/tr371997589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása