Bemutatkozás

Facebookról érdekességek. Mindenféle, ami benne van, ami körülötte történik, amit a felhasználókat érdekli, minden aminek köze van hozzá.

Venne bárki is profilt?

2010.04.17. 15:17 - ta_blogok

Címkék: tartalom üzlet profil siker facebook csalás új user felhívás felhasználó eladás vétel leglátogatottabb farmville pofakönyv coffeeworld happyaquarium

A profil adás-vétel arról szól, hogy ha nincs kedved kivárni egy internetes játékban míg a karaktereddel elérsz egy adott szintet, akkor megvásárolhatod valaki másét. A legismertebb játék, amivel ezt meg szokták tenni a World of Warcraft. Ebben az online játékban egy virtuális világban futkoshatsz össze-vissza a hősöddel, különböző tárgyakra és küldetésekre vadászva; itt-ott kicsit harcolva egy másik játékossal. Minél többet harcolsz, annál több pontod van. Minél több pontod van, annál erősebb vagy és több mindent meg tudsz tenni a játékban. Ha elég pontod van, egy szintet feljebb léphetsz, ami után valami még jobb dolog történik.

Mivel jómagam sosem játszottam a játékkal elfogadom, ha valaki pontosabb ismeretekkel rendelkezik. Annyi biztos, hogy 80-as szintű hősöket - mindenféle plusz cuccokkal - 250-500 Dollárért lehet megvásárolni az interneten. Egy virtuális karaktert, valós pénzért. És veszik. Vannak akinek nincs kedvük kivárni azt az X napot, míg az ő karakterük is bazi-nagy-csávó lesz, hanem inkább vesznek egyet. Vagy szeretnének egy második karaktert, de nem szeretnék nulláról kezdeni. Ugyanezt teszik a Starwars Galaxies és sok további online játék profiljaival is. Persze vannak olyan játékok, ahol ez tiltott, de ott is megesik.
 
Van egy másik olyan eset is, amikor virtuális dologért valós pénzt adnak az emberek egy játékban. Ekkor maga a játék ingyenes, ott javakat tudsz venni - pl. gyógyítóbb italt, fényesebb kardot, szélesebb autót. Azok a játékosok, akik pénzt adnak az ilyen játékokban tartják fenn az egész rendszert. A játékosok a profiljukon keresztül vásárolnak és a bevételt a fenntartók kapják. Az első esetben egy havi díjat kell fizetni minden karakterünk után a rendszert üzemeltetőinek, a karakterért adott összegből nem látnak egy Fillért sem.
 
A kérdésem az, hogy a Facebook profiltomat el tudnám-e adni? Lenne valaki, aki megvenné? A képlet az előző bekezdésekben írott két lehetőség kombinációja. A Facebook is ingyenes önmagában a felhasználónak, de magát a profilt értékesítem, ha tudom. A dolgot két részről fogom vizsgálni: először barátok oldaláról, majd az alkalmazásokéról.
 
A célom eladni a profilomat, azaz a hozzáférést ahhoz. Készítek egy új adatlapot, új címmel. Bejelentkezem és elkezdek vadászni mindenkire, aki elmúlt 18 éves és feltett magáról egy-két használható információt. Ha megvan pár száz kapcsolat, akkor veszem az egészet és eladom egy fejvadás cégnek (vagy valamelyik rekám/média/kreatív/marketing ügynökségnek). Nem tudom működne-e, fizetnének-e érte; abban elég biztos vagyok, hogy Facebook nem örülne ha kiderülne, hogy én pénzért értékesítem a kapcsolatokat. Az ő üzletüket rontanám :)
 
A második lehetőség, hogy készítek egy profilt, amin elkezdek éjjel-nappal játszani. FarmVille, CaféWorld, MaffiaWars, HappyAquarium, mindennel ami csak kicsit is populárisabb, vagy új. Mindent megteszek azért, hogy a lehető legtöbb játékban minél jobb és fejlettebb legyek. Aztán felkínálom eladásra. Aki megveszi annak persze lesz egy köre az e-mail átírásával, ismerősök átmásolásával (ismerősnek ajánlásával), de nem tarthat az egész húsz percnél tovább. Ha vesznek akár csak 50 000 Forintért WoW-os karaktereket, akkor miért ne venne valaki 10 000 Forintért egy Facebook profilt? Ha éjszakai biztonsági őr, nyugdíjas vagy ügyfélszolgálatos vagy, akkor van arra időd, hogy megpróbálhatnád. Tíz-tizenöt ilyen profil után a havi betevő már meg is van keresve. Biztos vagyok benne, hogy húsz FarmVille játékos közül legalább egy benne szeretne lenni a legjobb-10-listában, nekik tudhatsz ahhoz segítséget nyújtani. Még jobb esélyünk van ha találunk egy vadi új játékot, amivel még alig játszik valaki; könnyen tudhatunk olyan profilt eladni, ahol az adott játékban már előkelő tapasztalatokra tettünk szert. Persze felmerül a bér-játékos lehetősége is: valaki aki pár ezer forintért havonta őrzi, hogy az eper ültetvény ne rohadjon el éjjel / kitöltené a zene-kérdőívet.
 

Szóval működne? Van olyan, aki venne Facebook profilt, hogy ne kelljen az első nehéz lépéseket megtennie minden játékban, hanem már ott venné fel a fonalat, ahol már élvezhetőbb? Nem kell nézegetnie, hogy a többieknek már 64x64-es a földjük, míg neki csak 16x16-os

A bejegyzés trackback címe:

https://facebook.blog.hu/api/trackback/id/tr611927014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása